Moda

Cum sa fac nod la cravata - nodul Windsor

In acest articol echipa eCumSa te invata, in cativa pasi, cum sa faci un nod la cravata - nodul Windsor, deoarece cravata este un semn de eleganta si de formalitate.

Deseori enervanta, mai ales atunci cand este cald, pentru barbati este o adevarata carte de vizita. Se pot face diferite noduri la cravata, insa, in afara celui clasic, simplu, unul dintre cele mai populare, mai ales pentru ca este utilizat la ocazii speciale, este nodul Windsor ( numit si nodul " Full Windsor" sau " Dublu Windsor"). Numele acestuia provine de la ducele englez de Windsor care a fost cel mai mare exponent sau, mai bine zis, cel mai mare purtator al acestuia. Ceea ce se obtine cu acest nod este o forma triunghiulara simetrica; grosimea si marimea finala a acestuia scotand cravata in evidenta. Este recomandat pentru cravatele din material subtire precum mateasea si la camasile in stil italian. Poate din acest motiv este mai apreciat pentru intalnirile importante intrucat scoate in evidenta acest simbol de neinlocuit al elegantei masculine.

  1. Infasoara cravata in jurul gulerului si  tine-o cu partea lata in stanga. Infasoara apoi fata cravatei ( partea lata a cravatei) peste coada ( partea ingusta a cravatei) din partea dreapta. Asigura-te ca lungimea cozii sa fie cam de 2 ori mai scurta decat lungimea fetei ( partea lata a cravatei).
  2. Infasoara fata cravatei peste coada din dreapta; astfel in acest moment fata cravatei se afla in partea dreapta.
  3. Treci cravata prin fata cozii, din dreapta jos in stanga; fata cravatei fiind acum in partea stanga.
  4. Ridica partea lata a cravatei prin spatiul dintre cravata si guler si coboara fata cravatei prin nodul facut la pasul anterior. Trage cravata in jos in intregime cu mare atentie sa nu strici aspectul nodului ori sa indoi cravata.
  5. Pentru a strange nodul cravatei trebuie sa tragi partea ingusta a cravatei in timp ce ridici nodul spre gat.
  6. Nodul Windsor este completat si nu ramane decat sa ajustezi gulerul camasii, sa inchizi toti nasturii si sa treci coada ( partea ingusta a cravatei) prin orificiul intern al fetei ( partea lata a cravatei) pentru ca acesta sa strea stransa. 
Este important ca nodul sa fie simetric, la centru gatului si trebuie sa acopere ultimul nasture inchis al camasii. 
Fara nici un dubiu, nu este un nod usor de obtinut din prima incercare insa cu un pic de practica poate face doar bine la propria imagine. 
In cazul in care cravata este utilizata in mod corect este greu sa nu arate bine!

Like