Machiaj

Cum sa acopar imperfectiunile de pe fata cu corectorul

Cum_sa_acopar_imperfectiunile_de_pe_fata_cu_corectorul

Ni se intampla tuturor sa avem mici imperfectiuni pe fata: cosuri, cearcane accentuate sau pete pe piele, insa machiajul ne ajuta sa le acoperim si sa le facem aproape invizibile doar daca stim sa folosim o buna tehnica si corectorul potrivit. Asadar echipa eCumSa ne vine in ajutor cu acest articol in care ne sfatuieste cum sa acoperim imperfectiunile de pe fata cu corectorul.

Pentru a acoperi imperfectiunile de pe fata avem nevoie de un corector ( colorat), o pensula plata, fond de ten si pudra. 

   Cel mai important pas este alegerea corectorului; multe persoane cred ca o nuanta naturala sau un simplu fond de ten poate acoperi in mod corect o imperfectiune: nimic mai gresit! Fiecare imperfectiune are nevoie de corectorul potrivit nu atat in consistenta cat in culoare. 

   Daca trebuie sa acoperim un cos sau orice alta imperfectiune ce tinde sa inroseasca pielea, cum ar fi acneea rozacee sau vase de sange sparte, vom opta pentru un corector de culoare verde. Verdele fiind complementar al lui rosu, estompeaza roseata. Corectorul nu se va vedea, caci odata uscat, se va acoperi cu un fond de ten, ceea ce-l va face, practic, invizibil. 

   Daca in schimb problema sunt cearcanele trebuie sa alegem un corector in nuante de galben. Odata aplicat va atenua semnificativ culoarea verzuie din jurul ochilor; culoare tipica pentru ochii obositi. Si daca am exagerat cu soarele? Exista o solutie si pentru asta: corectorul albastru. Corectorul albastru elimina acea pigmentatie portocalie tipica pielii prea bronzata sau prea colorata de produse autoabronzante. 

   Odata ales corectorul, continuam cu acoperirea imperfectiunilor de pe fata: cu o pensula plata luam o cantitate mica de produs si aplicam pe imperfectiunea/ zona de acoperit. De amintit este sa nu exageram cu cantitatile de produse cosmetice aplicate caci, in loc sa acopere imprefectiunile, nu vor face decat sa le accentueze si mai mult. 

   Dupa ce corectorul s-a uscat continuam cu aplicarea fondului de ten obisnuit ( daca nu sti cum se alege fondul de ten click aici) si fixam totul cu un strat fin de pudra ( pudra minerala in cazul in care pielea este lucioasa). Acum suntem pregatite, perfecte si sigure pe noi sa ne continuam ziua.

Like