Ingrijire personala

Cum sa elimin punctele negre

Cum_sa_elimin_punctele_negre1

Vrei sa scapi de inesteticele puncte negre insa nu sti cum si ce sa faci sa scapi de ele? In acest mic ghid virtual echipa eCumSa iti da cateva sfaturi utile despre cum sa elimini punctele negre.

  • In primul rand, ca sa scapi de problema trebuie sa ai un stil de viata sanatos si echilibrat, sa consumi cel putin 2 litri de apa pe zi si sa faci miscare de cel putin 3 ori pe saptamana a cate cel putin 30 de minute. 
  • Daca ai pielea grasa cu pori dilatati este esentiala o curatare profunda a tenului cu un bun detergent; evita lotiunile astringente care inchid porii cu impuritati si duc la formarea cosurilor si, prin urmare, la acnee. 
  • Deseori punctele negre ( numite si comedoane) sunt responsabile pentru formarea cosurilor mici care sfarsesc prin deteriorarea tenului. Tocmai de aceea trebuie intervenit cu o ingrijire constanta pe baza de substante naturale cu care sa pregatesti decocturi* ori infuzii pe care sa le aplici pe zonele cele mai afectate ( pe frunte, barbie si partile laterale ale nasului). 
  • Pentru ca tenul sa devina ferm, compact si uniform frectioneaza fata cu o jumatate de rosie insistand pe zonele mai afectate cu pori dilatati; acest tratament trebuie repetat de cel putin 2 ori pe saptamana. 
  • Un alt remediu natural pentru a elimina punctele negre este tamponarea pielii cu un disc demachiant imbibat in decoct de brusture, la fiecare 2-3 zile. Decoctul de brusture se prepara prin fierberea a 5 grame de radacina de brusture in 100 ml de apa pentru 10 minute. Acest decoct este indicat si pentru tratarea acneei insa, in acest caz, aplicarea trebuie facuta zilnic pana la disparitia completa a cosurilor.

Decoct* - solutie extractiva apoasa din materie prima vegetala fragmentata, mentinuta la fierbere cu cantitatea de apa prescrisa.

Like