Ingrijire personala

Cum sa scap de acnee

Cum sa scap de acnee

In acest mic ghid virtual echipa eCumSa iti vine in ajutor cu un articol despre cum sa scapi de acnee. De obicei cauzele care determina aparitia acneei sunt variate, dintre acestea amintim stresul, utilizarea anumitor produse cosmetice, uleiuri poluante, produse farmaceutice, dar si chisturile ovariene care determina disfunctii hormonale ce duc la o producere mai mare de androgeni si, prin urmare, de sebum.  In continuare echipa eCumSa iti vorbeste despre cum sa scapi de acnee.

 

 

Pentru a trata acneea se face un peeling cu acid retinoic care are rolul de a indeparta celulele moarte ale pielii. Acneea juvenila dispare cu timpul impreuna cu fluctuatiile hormonale, insa atunci cand este prea puternica aceasta poate provoca probleme psihologice. De obicei femeilor cu disfunctii hormonale le sunt prescrisi hormoni, insa aceste remedii sunt valabile doar in caz de hiperandroginism ( adica in cazul in care hormonii androgeni sunt produsi in cantitati mari).

 
Cum sa scap de cosuri:
Acneea nu este de neinvins; o poti tine sub control cu simple rimedii cum ar fi: 

  • apa de mare care dezinfecteaza pielea datorita continutului de sodiu si iod; 
  • curatarea frecventa a fetei prin deschiderea porilor cu vapori de apa calda si dezinfectarea acesteia. Aceasta este cu siguranta metoda cea mai buna intrucat ucide acele bacterii invizibile si enervante care cauzeaza aparitia cosurilor. 
In urmatoarele articole, pe care le gasesti aici, echipa eCumSa iti va sugera mai multe remedii naturale despre cum sa scapi de acnee, insa nu uita ca cel mai important lucru este acela de a nu-ti stoarce cosurile; un tratament facut cu rabdare si rationalitate da rezultate bune pe termen lung.

Like