Ingrijire personala

Cum sa ingrijesc unghiile fragile

Cum sa ingrijesc unghiile fragile

Fragilitatea unghiilor este o problema care se gaseste in 20% din populatie, cu o frecventa mai mare in randul femeilor. Aceasta problema apare la orice varsta, cea mai mare frecventa o are insa in randul persoanelor trecute de 50 de ani. Asadar echipa eCumSa iti vine in ajutor cu acest articol in care iti vorbeste despre cum sa-ti ingrijesti unghiile. In continuare echipa eCumSa iti vorbeste despre tipurile de fragilitate a unghiilor:

  1. unghii fragile fara o cauza specifica; 
  2. unghii fragile cauzate de boli dermatologice si sistemice al caror tratament este esential pentru o ameliorare a simptomelor.

Cum sa ingrijesc unghiile fragile
In primul caz este recomandata adoptarea unor mici, dar foarte utile, atentii pentru imbunatatirea calitatii unghiilor.

Acestea includ:

  • purtarea manusilor de uz casnic atunci cand se efectueaza treburile casnice pentru a evita contactul prelungit cu apa sau cu substante chimice dure; 
  • apararea unghiilor de mediile umede; 
  • pastrarea unghiilor scurte pentru a evita riscul de lovire/rupere; 
  • hidratarea unghiilor cu fosfolipide, alfa-hidroxi acizii, acid lactic si colagen; 
  • cosumarea unei alimentatii sanatoase cu un aport adecvat de fier, zinc, seleniu si vitamine cum ar fi B6, C si E.

In cel de-al doilea caz este absolut necesar sa mergi la un consult medical; in urma acestuia, se pot eventual administra suplimente alimentare.

Printre cele mai eficiente ingrediente active este biotina, o substanta care, dupa cum au demonstrat diverse studii, dupa 6 - 9 luni de administrare imbunatateste vizibil atat aspectul cat si structura unghiilor.

Like