Ingrijire personala

Cum sa ingrijesc tatuajul

Cum sa ingrijesc un tatuaj

Tatuajul este o moda in zilele noastre si sunt putine persoanele care nu au un desen, un scris ori vre-un simbol pe piele care sa aminteasca un moment special al vietii, o emotie, o convingere politica sau religioasa.

Insa nu multe dintre persoanele tatuate stiu ca pentru a mentine tatuajul frumos ca in prima zi si pentru a evita anumite complicatii ale pielii tatuajul necesita un tratament specific. In acest mic ghid virtual echipa eCumSa iti sugereaza cateva sfaturi utile despre cum sa-ti ingrijesti tatuajul in mod corect.

Cum se ingrijeste un tatuaj
Este inutil sa mai spunem ca primul lucru de facut este acela de a alege o persoana de incredere care sa-ti faca tatuajul. Sa nu ai incredere in zvonuri; cauta un profesionist care poate garanta competenta in domeniu, siguranta si respectarea tuturor normelor de igiena.

La sfarsitul lucrarii, artistul este obligat sa-ti dea toate indicatiile cu privire la ingrijirea tatuajului, dar, din pacate, sfaturile acestuia nu sunt intotdeauna respectate riscand astfel aparitia unei surprize neplacute dupa cateva saptamani. Sa incepem, de exemplu, de la folia protectoare care acopera tatuajul la terminarea lucrarii artistului.

Aceasta trebuie indepartata dupa cateva ore, folosind apa calduta si cativa stropi de sapun neutru. Folosirea oricarui alt tip de detergent poate decolora tatuajul ori, mai grav, poate cauza iritatii pielii. Ulterior, zona tatuata va trebui tamponata cu un prosop curat si, odata uscata, va trebui hidratata cu un strat de unguent special pentru tatuaj ( acest unguent iti va fi furnizat de artist ori il poti cumpara din farmacie). 

Pentru cateva zile va trebui sa eviti ca zona tatuata sa intre in contact cu apa si va trebui sa continui cu aplicarea unguentului de cel putin 3-4 ori pe zi. In cazul in care se vor forma cruste ( lucru aproape inevitabil), nu face greseala de a le rupe ci asteapta sa se usuce si sa cada singure.

Odata ce crustele au cazut, aplica o crema hidratanta si bucura-te de tatuajul tau.

Like