Coafor

Cum sa combat matreata

Cum_sa_combat_matreata

Tot mai multi barbati se plang ca au matreata si nu stiu ce sampoane sa mai foloseasca pentru prevenirea acestei boli de piele. In acest mic ghid virtual echipa eCumSa iti spune ce este matreata si te sfatuieste cum sa combati matreata.

Ce este matreata:
Matreata este o boala de piele de culoare alb-galbui care apare din cauza unei alteratii ori modificari ale metabolismului.
In continuare echipa eCumSa te sfatuieste, in cativa pasi, cum sa combati matreata: 

  • In primul rand tinem sa-ti spunem ca pentru cazuri rebele cu matreata abundenta iti recomandam sa consulti un medic dermatolog cat mai repede posibil. 
  • Matreata reprezinta descuamarea pielii scalpului si apare atunci cand glandele sebacee secreta o cantitate excesiva de sebum, insa mai exista o serie de factori care duc la aparitia matretii si anume: dezechilibru hormonal, alimentatie incorecta si stres. Aceasta tulburare poate fi, de asemenea, insotita de mancarime si este una dintre gravele consecintele care grabeste caderea firului de par. 
  • Matreata provine, in principal, din cauza tulburarii metabolismului este, deci, important sa corectezi/ tratezi tulburarea care a dus la aparitia matretii cu sampoane, loziuni si alte produse specifice pentru tratarea problemei. 
  • O cura cu plante medicinale, care este destul de lunga, este sa lasi la macerat, 10 zile, 8 gr de radacina de urzica in 100 de ml de vin alb sec dupa care filtreaza lichidul si foloseste-l pentru a-ti frectiona pielea capului cel putin o data pe saptamana, dupa ce te-ai spalat cu sampon din plante. Nu clati; lasa parul sa se usuce normal, fara uscare cu phon-ul.  
  • Pentru lotiuni si frectionari este indicat remediul homeopatic de acid fosforic in concentratii reduse diluat in conformitate cu legea similitudinii.  
  • Si terapia prin culoare poate fi folosita pentru combaterea matretii prin colorarea scalpului in indigo, tratament facut timp de o ora in fiecare zi.

Like