Coafor

Cum sa ingrijesc parul cret sau ondulat

Parul cret sau ondulat este greu de ingrijit iar daca nu faceti acest lucru corespunzator s-ar putea sa lasati impresia ca tocmai ati bagat degetele in priza. Vremea joaca un rol imens cand vine vorba de par, mai ales daca acesta este cret sau ondulat. O zi cu umezeala creste carliontarea parului, pe cand o zi fara umezeala creste electrizarea acestuia.

In primul rand ar trebui sa aveti o tunsoare care se potriveste tipului dumneavoastra de par. Puteti opta fie pentru o tunsoare scurta fie pentru o coafura cu par lung. Daca parul este lung va permite parului cret sa se stranga intr-o spirala scurta, in timp ce pentru parul ondulat poate crea acel aspect de val. Experimentati si intrebati stilistul care este cea mai buna coafura pentru dumneavoastra.

Folosti un sampon si un balsam care este special conceput pentru par cret sau ondulat.

Alegeti un ser de indreptarea a parului cret si folositi-l de fiecare data cand spalati parul sau simtiti nevoia sa ii controlati electrizarea. Aplicati produsul cu varfurile degetelor, nu il trunati in palma deoarece palma nu atinge buclele. Incepeti de la radacina si treceti degetele prin par, frecand usor parul la varf.

Tineti-va buclele sub control si aranjati-le cum doriti dumneavoastra si nu cum vor ele sa stea. Separati parul si ocupati-va de el pe bucati, va fi mult mai usor.

Folosti un difuzor pentru uscatorul  de par. Alegeti un uscator de par cu un difuzor creat pentru par cret sau ondulat. Urmati instructiunile producatorului pentru uscarea parului. Folositi o putere cat mai mica pentru a reduce efectul de electrizare.

Like