O viata sanatoasa

Cum sa ameliorez tusea uscata

Cine nu are amintiri din copilarie cand mergea la cules de muguri de brad si bunica ii pregatea un sirop delicios din acele frunzulite verzi si crude?

Mugurii de brad se culeg primavara, dar cu moderatie, pentru a nu distruge dezvoltarea arborelui. Din mugurii proaspeti de brad se prepara ceaiuri sau siropuri.

Cum se prepara ceaiul de muguri de brad?

Ceaiul se prepara punand o lingurita de muguri la o cana cu apa; are efecte benefice in formele usoare sau medii ale unor boli respiratorii ( astm bronsic, viroze, tuse uscata).

Cum se prepara siropul din muguri de brad?

Siropul din muguri de brad se prepara astefl: la 500 gr de muguri de brad se adauga un litru si jumatate de apa si un kilogram de zahar; se fierb bine si se strecoara apoi prin tifon. Consumul de sirop din muguri de brad usureaza respiratia ajutand la vindecarea usoara si rapida a bolilor respiratorii. Ca bautura racoritoare, siropul din muguri de brad se poate dilua cu apa minerala si poate fi administrat ca indulcitor in ceaiuri de plante ( cimbrisor si chimen), avand efecte tonice, fiind recomandat in starile de oboseala, astenie, subponderabilitate, precum si in stimularea cresterii la copii.

Mugurii au proprietati sporite comparativ cu cele din frunze pentru ca in partile tinere ale plantei concentratia de principii active este mai mare.

Like