O viata sanatoasa

Cum sa combat oboseala ochilor

Cum sa tratez oboseala ochilor

Ore in sir petrecute in fata pc-ului, a smartphone-ului, a televizorului, dar si cititul indelungat sunt cele mai comune actiuni care obosesc ochii. Exista insa cateva trucuri care te ajuta sa combati aceasta tulburare; in acest mic ghid virtual, echipa eCumSa iti dezvaluieste cateva trucuri despre cum sa combati oboseala ochilor.

Putem defini oboseala ochilor ca un disconfort cu caracter reversibil cauzat de un efort excesiv al aparatului vizual.
Cum sa combat oboseala ochilor:

  • Prima noastra recomandare este sa faci un examen oftalmologic pentru a exclude prezenta unei boli. 
  • Retine faptul ca lumina din locul in care citesti ori lucrezi la computer este foarte importanta deoarece intr-o situatie de lumina slaba ochii obosesc mai repede. 
  • Daca obisnuiesti sa stai multe ore in fata pc-ului, ar fi ideal sa folosesti ochelari de protectie cu un filtru care ajuta la prevenirea oboselii si protejeaza ochii de lumina emanata de computer. De asemenea, in zilele insorite este recomandat sa porti ochelari de soare pentru a-ti proteja ochii de lumina puternica a acestuia. 
  • Odihna ochiilor si a corpului va aduce, fara indoiala, multe beneficii vederii, mintii si muschilor. Daca lucrezi 8 ore pe zi la calculator, trebuie sa iei o pauza la fiecare 2 ore pentru a-ti proteja sanatatea ochilor si pentru a evita scaderea performantei de lucru. 
  • Daca este posibil, nu citi intotdeauna la computer. Documentele care pot fi imprimate este mai bine sa le citesti pe hartie. 
  • Atentie la ecranul Pc-ului. Este important ca acesta sa fie amplasat sub linia ochilor si sa fie curatat in mod regulat. 
  • Inchide ochii in mod regulat. Este recomandat sa alternezi acest lucru cu gimnastica oculara necesara pentru a antrena ochii la fel cum faci la sala de sport cu muschii.

Like