O viata sanatoasa

Cum sa previn durerea de cap

Cum sa previn durerea de cap

Durerea de cap ne afecteaza pe toti mai mult sau mai putin frecvent, cu diverse intensitati in functie de perioade si de stresul suferit ori de tulburarea de care suferim. Exista insa modalitati de a ajuta la prevenirea migrenei atunci cand aceasta nu depinde de probleme specifice care trebuiesc tratate dupa sfatul medicului. Asadar, in acest articol, echipa eCumSa te sfatuieste cum sa previi durerea de cap.

Cum sa previn durerea de cap:

  1. Nu sari peste mese si nu reduce orele de somn intrucat un regim alimentar echilibrat si odihna noctura sunt esentiale pentru bunastarea generala.  
  2. Daca chiar nu reusesti sa faci activitate fizica, incearca sa mergi pe jos cel putin 20 de minute pe zi; miscarea ajuta intotdeauna. 
  3. Ciocolata inrautateste durerea de cap asa ca este recomandat sa limiteazi consumul de ciocolata, cafeina si bauturi alcoolice si hidrateaza-te bine; bea, cel putin, 2 l de apa pe zi. 
  4. Incearca sa nu te expui prea mult la soare, iar cand o faci nu uita sa folosesti creme cu factor de protectie solara ( indiferent de anotimp).  
  5. Nu abuza de analgezice pentru a combate migrena, in caz contrar risti ca acestea sa-si piarda eficacitatea si sa devii dependenta. 
  6. Combate stresul prin relaxare; opteaza pentru sedinte de yoga care sa te relaxeze si sa te binedispuna. Ar fi mai bine daca ai reusi sa controlezi situatiile de stres puternic in mod pozitiv fara a te lasa coplesita: acestea aproape totdeauna duc la o puternica migrena. 
  7. Si terapiile hormonale pot influenta situatia, asa ca daca le folosesti sau daca iei contraceptive consulta medicul pentru a modifica ori readapta terapia.

Like