O viata sanatoasa

Cum sa previn raceala

Cum sa previn raceala

Sezonul rece a venit si, odata cu el, au aparut si virusii racelii, iar pentru a preveni infectia cu acesti virusi echipa eCumSa iti vine in ajutor cu acest articol in care te sfatuieste cum sa previi raceala.

Avand in vedere larga raspandire a virusilor racelii si a diverselor tipologii ale acestuia este aproape imposibil sa te protezeji daca nu esti vaccinat impotriva racelii; singura prevenire ramane aceea de a evita sa intri in contact cu persoanele infectate. Desigur ca nu este usor mai ales in timpul sezonului rece cand virusul contagios infecteaza o multime de persoane motiv pentru care este dificil sa nu intri in contact cu persoane racite. Insa exista cativa pasi care te pot ajuta sa previi raceala.

In continuare echipa eCumSa iti explica, in cativa pasi, cum sa previi raceala:

  1. Spala-ti des mainile cu apa si sapun. Virusul se depune pe piele ca pe oricare alta suprafata ( telefoane, balustrazi, jucarii, sticle, etc) unde supravietuieste timp de cateva ore. Daca intri in contact cu aceste obiecte virusul trece pe mainile tale si, prin urmare, drumul pana la nasul si gura ta este foarte scurt ( gandeste-te de cate ori pe zi iti pui mainile pe fata). 
  2. Opteaza pentru o dieta echilibrata bogata in fructe si legume proaspete. Fructele si legumele sunt sursa de vitamine si fibre care ajuta organismul sa se protejeze de virusi. 
  3. Evident ca si evitarea locurilor aglomerate te protejeaza de infectia cu virusul racelii: cinematografe, supermaket-uri, restaurante dar si scoli si gradinite sunt exemple clare de locuri in care te poti imbolnavi cu usurinta. 
  4. Nu respira aer rece. O regula buna este si aceea de a incerca sa nu respiri aer rece. Acopera-ti nasul si gura cu un fular atunci cand iesi afara si respira prin el. 
  5. Odihna are si ea un rol important. In perioadele cu risc mare de infectie este recomandat sa te odihnesti si sa nu te stresezi prea mult, astfel vei ajuta sistemul imunitar sa se apere intr-un mod optim.
Un grup de cercetatori de la Universitatea Mellon din Pittsburgh din SUA a demonstrat ca somnul profund si nederanjat de cel putin 7-8 ore ajuta la prevenirea racelii. Dat fiind faptul ca aceste masuri nu garanteaza o prevenire si o protectie totala impotriva racelii, virusul te va putea ataca oricum si, deci, nu ramane decat tratarea simptomelor.

Like