O viata sanatoasa

Cum sa fac un ceai chinezesc

Ceaiul chinezesc are o lunga traditie in cultura chinezeasca, acesta fiind utilizat atat in medicina cat si in bucataria chinezeasca. Ceaiul chinezesc este cunoscut pentru puterea lui tamaduitoare fiind extrem de bun pentru sanatate: pentru logevitate si pentru reducerea grasimii si colesterolului din corp. Pentru a face un cheai chinezesc ai nevoie de apa de cea mai buna calitate. Pe vremuri se folosea apa de izvor, apa de rau si cea de fantana; astazi se foloseste apa de la robinet, filtrata si fiarta.

Cum sa fac un ceai chinezesc: umple o treime din ceainic cu frunze de ceai, toarna apa fierbinte in ceainic, las-o 1-2 minute dupa care scurge apa repede avand grija ca frunzele sa ramana in ceainic. Scopul acestei operatiuni este de a curata frunzele inainte de a face si bea ceaiul.

Toarna din nou apa fierbinte in ceainic peste frunzele de ceai, acum curate, apoi asteapta aproximativ 2-5 minute astfel incat gustul frunzelor sa se amestece cu apa fierbinte; frunzele, in functie de tipul de ceai (ceai negru, ceai verde, ceai rosu, ceai alb, ceai galben), au diferite culori.

In timp ce torni ceaiul usor in cesti misca ceainicul de jur imprejurul cestii. In cultura cineza copiii sunt, de obicei, cei care toarna ceaiul servind intai bunicul sau bunica; acest lucru arata politetea, respectul si buna crestere. In societatea chineza respectul pentru cei in varsta este o prioritate.

Like