Fitness si Alimentatie

Cum se trateaza raceala cu remedii naturale

cum_se_trateaza_raceala_cu_remedii_naturale1

Remediile naturale sunt, in cazul racelilor, o alternativa viabila sau un puternic aliat al medicinei traditionale.  Pentru a preveni raceala atat toamna cat si iarna este recomandat un ridicat consum de citrice: portocale, mandarine, etc. Este bine sa ne facem un obicei din a manca un fruct pe zi, in fiecare zi, pentru a ne face aprovizionarea de vitamine ( nu doar de vitamina C) care ne vor ajuta sa combatem eficient virusii de sezon.

Este clar ca cu cat asimilam mai multe vitamine din fructe si legume proaspete de sezon, variind pe cat posibil, cu atat vom face fata mai bine frigului si vom raci mai greu sau chiar deloc. 

   Daca totusi am racit, un remediu natural excelent pentru calmarea gatului inflamat este ceaiul de musetel indulcit cu miere. Acesta trebuie consumat caldut cu o felie de lamaie. Este important ca ceaiul sa nu fie la pliculet ci planta, de preferat de cultura BIO mai ales daca se va administra unui copil, astfel ne vom pastra sanatatea un timp indelungat si vom depasi eficient raceala. Atentie si la miere; este de preferat mierea produsa de tarani, aceasta fiind naturala, de o calitate excelenta. 

   Un alt sfat util pentru a depasi repede raceala este consumul ridicat de lichide: de multe ori senzatia de epuizare cauzata de raceala sezoniera consta intr-o scazuta hidratare pe timpul bolii. Asadar trebuie sa consumam apa naturala plata ( de preferat de la robinet daca este posibil - asta in cazul in care robinetul are filtru de purificare a apei-) si sa evitam bauturile carbogazoase iar cand avem chef sa mai schimbam putem bea sucuri naturale de fructe de sezon preparate in casa.

Like