Mancare

Cum sa gatesc orez cu legume

Orezul cu legune, o garnitura delicioasa langa un piept de pui la gratar sau langa un file de peste dar este foarte buna consumata ca atare si eventual cu o salata verde langa.

Ingrediente ( pentru 2 persoane):

• 1 ceasca de orez
• 2 dovlecei
• 1 lamaie
• 1 portocala
• ulei de masline
• 100 ml da smantana vegetala
• parmezan.

Preparare:

Se dau pe razatoare dovleceii si coaja de lamaie si de portocala ( fara miezul alb) si se amesteca. Intre timp se fierbe orezul avand grija ca bobul sa ramana tare. Se pune la incins putin ulei si se pune amestecul de dovlecei, lamaie si portocala. Se lasa pe foc 3 minute iar apoi se adauga smantana vegetala si se lasa sa bolboroseasca. Se adauga si orezul fiert si se lasa pe foc pana cand totul se tranforma intr-o compozitie compacta. Se serveste cu parmezan presarat peste orez si se orneaza cu felii de portocala si lamaie.

Pofta buna!

Like