Mancare

Cum se fac coastele de miel la cuptor - reteta coaste de miel la cuptor

Cum se fac coastele de miel la cuptor - reteta coaste de miel la cuptor

Pastele bate la usa si toate gospodinele se pregatesc sa intampine aceasta sfanta sarbatoare cu tot felul de delicatese, in general, pe baza de carne de miel. Asadar ne pregatim si noi, echipa eCumSa, de Paste cu o delicioasa friptura de miel la cuptor parfumata cu rozmarin proaspat, usturoi si bacon.

Pentru a pregati aceasta reteta de Paste avem nevoie de:

  • 1 kilogram de coaste de miel, 
  • 100 de grame de bacon, 
  • 2 ramurele de rozmarin proaspat, 
  • 3 catei de usturoi, 
  • o jumatate de decilitru de ulei extravirgin de masline, 
  • sare si piper dupa gust. 
  Aceasta gustoasa reteta de miel la cuptor necesita circa 10 minute de pregatire si cam de 40 de minute de coacere. 

In continuare echipa eCumSa iti da reteta de coaste de miel la cuptor si-ti explica ilustrat cum se fac coastele de miel la cuptor. 

  Taie carnea astfel incat sa o poti deschide ca pe-o carte, fara a scoate osul, sareaz-o si pipereaz-o cat crezi de cuviinta, apoi intinde feliile de bacon si parfumeaza cu ramurelele de rozmarin si cu usturoiul tocat.

Cum se fac coastele de miel la cuptor - reteta coaste de miel la cuptor 1Cum se fac coastele de miel la cuptor - reteta coaste de miel la cuptor 2 

Inchide apoi carnea si fixeaz-o cu scobitori.

Cum se fac coastele de miel la cuptor - reteta coaste de miel la cuptor 3Cum se fac coastele de miel la cuptor - reteta coaste de miel la cuptor 4 

Pune coastele de miel astfel pregatite intr-o tava, presara-le cu ulei extravirgin de masline si da tava la cuptor la 150°C timp de 40 de minute.

Cum se fac coastele de miel la cuptor - reteta coaste de miel la cuptor 5 

  Cand friptura este gata, poti servi coastele de miel cu cartofi copti sau taranesti, ceapa verde si/sau ridichii si un pahar de      vin alb.
          Pofta buna si Paste fericit tuturor!

Like