Mancare

Cum se face pizza margherita - reteta pizza margherita

Cum_se_face_pizza_margherita_-_reteta_pizza_margherita

In cartea de bucate de pe ecumsa.ro nu putea lipsi reteta originala de Pizza Margherita. Pizza Margherita a fost creata in 1889 la Napoli in onoarea reginei Margherita care era in vizita. Urmand sfaturile noastre despre cum se face blatul de pizza va fi simplu sa pui pe masa o sanatoasa, crocanta si gustoasa pizza margherita. Si... cum poti sa nu insotesti o asemenea delicatete de pizza cu o bere rece?

In continuare echipa eCumSa iti da reteta originala de pizza margherita si te sfatuieste cum sa faci pizza margherita.
Pentru condimentarea blatului de pizza ai nevoie de:

  • ulei de masline, 
  • sare, 
  • 300 de grame de pulpa de rosii ( passata di pomodoro), 
  • busuioc proaspat, 
  • 300 de grame de mozzarella, 
  • oregano.

Aceste ingrediente iti ajung sa faci 4 pizza in 10 minute plus 25 de minute, timpul de coacere. Odata ce ai pregatit aluatul de pizza, intinde-l pe hartie de copt cu ajutorul sucitorului si aranjeaza-l  intr-o tava. Condimenteaza pizza cu pulpa de rosii ( scursa de suc daca e prea apoasa), adauga un varf de cutit de sare si condimenteaza cu ulei de masline din abundenta.

Da pizza la cuportul preincalzit la 250 de grade pentru 25 de minute. Cu cateva minute inainte de terminarea timpului de coacere adauga mozzarella taiata cubulete ( sau parmezan) si cateva foi de busuioc umezite in apa.

Dupa coacere presara pizza margerita cu oregano uscat si serveste-o langa o bere rece.
Pofta buna!

Like