Mancare

Cum se face blatul de pizza

Cum_se_face_blatul_de_pizza

In acest mic ghid virtual echipa eCumSa iti da o reteta usoara de blat de pizza si te invata cum se face blatul de pizza.

Reteta si ingrediente pentru blat de pizza:
Blatul de pizza se pregateste in aproximativ o ora  plus una sau doua ore in care aluatul se lasa la dospit.

Pentru a face un bun blat de pizza ai nevoie de 600 de mililitri de apa calda, 1 kilogram de faina cenuta( plus ceva faina pentru framantare, mai bine sa ai cam 2 pungi de faina), 50 de grame de drojdie, 6 linguri de ulei de masline, 20 de grame de sare si 2 lingurite rase de zahar.
Cum se face blatul de pizza:{gallery}blatpizza{/gallery}

  • Pune faina cernuta intr-un castron mai mare si formeaza o gaura un mijlocul acesteia. Pune drojdia si zaharul intr-un pahar/ castronel de apa calda, amesteca pana la dizolvare si toarna in gaura formata in faina. 
  • Intr-un alt pahar/castron cu apa calda dizolva sarea, adauga uleiul de masline si toarna peste faina, in castron. Amesteca totul pana cand vei obtine un aluat consistent, moale si elastic. Daca inca nu ai obtinut consistenta dorita mai adauga apa calda si faina si framanata bine. Pune castronul cu aluatul de pizza intr-un loc caldut ferit de curent, acopera-l cu un prosop curat si lasa-l sa-si dubleze volumul.  
  • Dupa dospire intinde blatul de pizza in functie de preferinte: blat subtire si crocant ori blat pufos pe care-l condimentezi dupa gustul si placul tau.

Pofta buna!

Like