Vara se apropie de sfarsit, moment in care cu totii ne apucam sa facem provizii ( zacusca, muraturi, gemuri, dulceturi, compoturi) pentru sezonul rece care va urma sa vina. Asadar, in acest mic ghid virtual echipa eCumSa iti explica, in cativa pasi, cum se face zacusca traditionala.
Dificultate: medie
Timp de pregatire si coacere: 80 min.
Ingrediente:
Cum sa face zacusca traditionala:
Curata, spala si toaca legumele, deci amesteca-le intr-o oala mare si pune-o pe foc.
Cand amestecul de legume incepe sa fiarba adauga sosul de tomate, sare si piper si, in timp ce fierbe, amesteca continuu. Las-o sa fiarba aproximativ o ora, adaugand ulei din cand in cand, pentru ca zacusca sa fie omogena si cremoasa. Inainte de a stinge focul, adauga si conservantul si amesteca foarte bine.
Toarna zacusca traditionala in borcane spalate si preincalzite in cuptor, inchide-le ermetic dupa care aseaza-le pe o canapea invelite intr-o patura si lasa-le sa se raceasca treptat; abia dupa ce s-au racit complet le poti pune in camara.
Pofta buna!