Mancare

Cum sa fac zacusca traditionala

zacusca_traditionala

Vara se apropie de sfarsit, moment in care cu totii ne apucam sa facem provizii ( zacusca, muraturi, gemuri, dulceturi, compoturi) pentru sezonul rece care va urma sa vina. Asadar, in acest mic ghid virtual echipa eCumSa iti explica, in cativa pasi, cum se face zacusca traditionala.

Dificultate: medie 

Timp de pregatire si coacere: 80 min.
Ingrediente: 

  • 2 kg ardei gras; 
  • 7 kg de gogosari; 
  • 1,5 kg de ceapa; 
  • sos de tomate; 
  • ulei; 
  • sare; 
  • piper boabe; 
  • conservant.

Cum sa face zacusca traditionala:


Curata, spala si toaca legumele, deci amesteca-le intr-o oala mare si pune-o pe foc.

Cand amestecul de legume incepe sa fiarba adauga sosul de tomate, sare si piper si, in timp ce fierbe, amesteca continuu. Las-o sa fiarba aproximativ o ora, adaugand ulei din cand in cand, pentru ca zacusca sa fie omogena si cremoasa. Inainte de a stinge focul, adauga si conservantul si amesteca foarte bine. 

Toarna zacusca traditionala in borcane spalate si preincalzite in cuptor, inchide-le ermetic dupa care aseaza-le pe o canapea invelite intr-o patura si lasa-le sa se raceasca treptat; abia dupa ce s-au racit complet le poti pune in camara.
Pofta buna!

Like