Mancare

Cum sa fac o supa rece de vara

cum sa fac o supa rece de vara In acest articol echipa eCumSa iti sugereaza reteta unei delicioase supe de vara: supa de rucola si busuioc. A sosit momentul retetelor de vara care trebuie sa fie reci, usoare si rapide, iar supa de rucola si busuioc indeplineste toate aceste caracteristici. Pregateste aceasta supa rece din timp si pastreaz-o in frigider pana in momentul servirii ca prim fel ori toarn-o in pahare si serveste-o, cu paiul, impreuna cu aperitivul.

Dificultate: redusa
Timp de pregatire: 10 min.

Ingrediente pentru 3 persoane:
  • 1/2 l de supa de pui ( strecurata de grasime);
  • 4 legaturi de rucola tanara si curata ( cea matura poate fi amaruie);
  • o legatura de busuioc frunze;
  • 50 g de seminte de pin;
  • 1 dl de smantana sau iaurt grec;
  • sare si piper dupa gust.
Cum sa fac supa rece de rucola si busuioc:

Incalzeste supa de pui si pune in aceasta rucola si busuiocul, apoi lasa sa se racoreasca 3- 4 minute in afara focului, pe un ochi stins al aragazului. Toarna totul in vasul unui robot de bucatarie ori intr-un blender, adauga semintele de pin si mixeaza pana ce obtii o compozitie omogena, completeaza cu smantana si mixeaza inca putin. Potriveste de sare si piper si conserva supa de rucola si busuioc in frigider pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Like