- Detalii
-
Categorie: Mancare
-
Creat: Sâmbătă, 18 Iunie 2011 10:23

Din categoria “cum sa fac o reteta” iti sugeram o reteta delicioasa, usor digerabila care se potriveste de minune cu mamaliga si un bun pahar de vin.
Timp de gătire: 40 min.
Complexitate: medie
Ingrediente:
- pulpe, aripi sau piept de pui,
- rosii proaspete sau in cutie ( rosii cuburi),
- 3 fire de ceapa verde,
- 4 catei de usturoi,
- ulei de masline,
- 100 ml vin alb,
- busuioc,
- sare,
- piper.
Cum sa fac ostropel cu carne de pui:
Pulpele se spala bine si se sterg cu hartie absorbanta, sareaza-le, pipereaza-le si punele la prajit, in putin ulei de masline, sub capac pana se rumenesc. Dupa ce s-au rumenit adauga vin alb si lasa-l sa se evapore.
Scoate pulpele din cratita si adauga ceapa verde taiata rondele fine si las-o sa se caleasca putin pana cand se inmoaie, adauga apoi rosiile taiate cubulete mici, busuioc si sare dupa gust. Lasa sosul de rosii sa fiarba la foc mic pana scade. Daca-l doresti putin mai gros, poti pune putina faina dizolvata in apa. Cat sosul fierbe, piseaza cativa catei de usturoi.
Cand sosul e aproape gata adauga pulpele si usturoiul si mai lasa cateva minute pe foc.
Pofta buna!