Mancare

Cum sa fac ostropel de pui

Din categoria “cum sa fac o reteta” iti sugeram o reteta delicioasa, usor digerabila care se potriveste de minune cu mamaliga si un bun pahar de vin.
Timp de gătire: 40 min.
Complexitate: medie

 Ingrediente:
  • pulpe, aripi sau piept de pui,
  • rosii proaspete sau in cutie ( rosii cuburi),
  • 3 fire de ceapa verde,
  • 4 catei de usturoi,
  • ulei de masline,
  • 100 ml vin alb,
  • busuioc,
  • sare,
  • piper.
 Cum sa fac ostropel cu carne de pui:

 Pulpele se spala bine si se sterg cu hartie absorbanta, sareaza-le, pipereaza-le si punele la prajit, in putin ulei de masline, sub capac pana se rumenesc. Dupa ce s-au rumenit adauga vin alb si lasa-l sa se evapore. Scoate pulpele din cratita si adauga ceapa verde taiata rondele fine si las-o sa se caleasca putin pana cand se inmoaie, adauga apoi rosiile taiate cubulete mici, busuioc si sare dupa gust. Lasa sosul de rosii sa fiarba la foc mic pana scade. Daca-l doresti putin mai gros, poti pune putina faina dizolvata in apa. Cat sosul fierbe, piseaza cativa catei de usturoi. Cand sosul e aproape gata adauga pulpele si usturoiul si mai lasa cateva minute pe foc.

 Pofta buna!

Like