Dificultate: mica
Timp de pregatire si de coacere: 45 min.
Ingrediente pentru 4 persoane:
Cum sa fac spuma de morcovi: curata, cojeste si rade morcovii. Intr-o oala, topeste untul la foc mic, adauga morcovii, toarna o jumatate de pahar de apa calduta si lasa sa fiarba 15- 20 de minute. Odata gata, lasa amestecul sa se raceasca si adauga galbenusul si gelatina anterior inmuiata in apa rece si apoi stoarsa.
Cu un tel sau cu mixerul, bate albusurile spuma cu un pic de sare si, separat, bate si frisca. Incorporeaza frisca si albusurile la preparatul de morcovi amestecand usor iar apoi condimenteaza cu sare si piper. Umezeste patru castronele, toarna spuma de morcovi cat sa le umpli si niveleaza suprafata cu o lingura de lemn.
Las-o la frigider timp de 2 sau 3 ore apoi serveste rece.
Pofta buna!