- Detalii
-
Categorie: Mancare
-
Creat: Duminică, 15 Mai 2011 20:49
Va prezentam astazi o reteta delicioasa cu somon preluata din bucataria italiana. Se serveste ca aperitiv, taiata felii ( ca pizza), insotita de un bitter.
Dificultate: mica
Timp de pregatire si de coacere: 35 min.
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 200gr de aluat foietaj;
- 300gr de filé de somon;
- 8 linguri de lapte;
- 1 ou;
- 1 galbenus de ou;
- patrunjel proaspat;
- sare si piper dupa gust.
Mod de preparare:
- Incepe cu patrunjelul; toaca-l marunt si pune-l deoparte;
- Intinde aluatul, ia o tortiera unge-o cu apa iar deasupra pune hartie de copt;
- Cu o furculita gaureste aluatul pe ici pe colo si imprastie somonul tocat peste care pune ceva sare si piper;
- Intr-un castron bate oul, galbenusul si laptele, condimenteaza cu sare si adauga patrunjelul tocat;
- Toarna acest continut peste somon;
- Pune tortiera in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru circa 20- 25 minute;
- Scoate tarta din cuptor, las-o sa se raceasca si tai-o felii.
Pofta buna!