Mancare

Cum sa fac tarta cu somon

Va prezentam astazi o reteta delicioasa cu somon preluata din bucataria italiana. Se serveste ca aperitiv, taiata felii ( ca pizza), insotita de un bitter.

Dificultate: mica

Timp de pregatire si de coacere: 35 min.

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 200gr de aluat foietaj; 
  • 300gr de filé de somon; 
  • 8 linguri de lapte; 
  • 1 ou; 
  • 1 galbenus de ou; 
  • patrunjel proaspat; 
  • sare si piper dupa gust. 

Mod de preparare:

  1. Incepe cu patrunjelul; toaca-l marunt si pune-l deoparte; 
  2. Intinde aluatul, ia o tortiera unge-o cu apa iar deasupra pune hartie de copt; 
  3. Cu o furculita gaureste aluatul pe ici pe colo si imprastie somonul tocat peste care pune ceva sare si piper;
  4. Intr-un castron bate oul, galbenusul si laptele, condimenteaza cu sare si adauga patrunjelul tocat; 
  5. Toarna acest continut peste somon; 
  6. Pune tortiera in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru circa 20- 25 minute;
  7. Scoate tarta din cuptor, las-o sa se raceasca si tai-o felii. 

 

Pofta buna!

Like