Echipa eCumSa iti propune sa incerci un delicios "must" de vara: Sangria. Sangria este un cocktail alcoolic foarte popular in Spania si Portugalia; este de asemenea considerat un must estiv, un aperitiv, dar si o bautura care sa fie consumata la masa ori cu prietenii. Fiecare are reteta proprie, personalizata dupa propriul gust. In general Sangria se face din vin rosu, bucati de fructe ( portocale, lamai, mere, piersici, kiwi ori banane), un indulcitor ( zahar ori miere), o redusa cantitate de alcool si apa minerala carbogazoasa.
Sangria este o bautura ideala pentru petreceri si gratare tocmai de aceea echipa eCumSa te provoaca sa o pregatesti chiar la tine acasa si sa-ti inviti prietenii la o degustare.
Dificultate: redusa
Timp de pregatire: 15 min.
Ingrediente:
Cum se face Sangria:
Spala bine merele si piersicile si curatale de coaja, taiele cuburi si pune-le intr-un castron impreuna cu o lingura de zahar si cu Brandy-ul.
Lasa fructele asa o ora sa imbine aromele si, intre timp, spala bine portocalele si lamaile, taie-le felii subtiri si pune-le intr-un castron maricel, adauga vanilia, scortisoara, apa minerala si vinul si lasa sa traga aromele timp de o ora.
Dupa acest timp scoate vanilia si scortisoara, adauga merele si piersicile, amesteca si da la rece pentru doua ore.
Dupa cele doua ore de frigider, muta o parte din cantitatea de Sangria intr-o carafa si serveste in pahare cu picior cu cateva cuburi de gheata.