Bauturi

Cum sa fac Sangria - Reteta cocktail

Cum sa fac Sangria - Reteta cocktail

Echipa eCumSa iti propune sa incerci un delicios "must" de vara: Sangria. Sangria este un cocktail alcoolic foarte popular in Spania si Portugalia; este de asemenea considerat un must estiv, un aperitiv, dar si o bautura care sa fie consumata la masa ori cu prietenii. Fiecare are reteta proprie, personalizata dupa propriul gust. In general Sangria se face din vin rosu, bucati de fructe ( portocale, lamai, mere, piersici, kiwi ori banane), un indulcitor ( zahar ori miere), o redusa cantitate de alcool si apa minerala carbogazoasa.

Sangria este o bautura ideala pentru petreceri si gratare tocmai de aceea echipa eCumSa te provoaca sa o pregatesti chiar la tine acasa si sa-ti inviti prietenii la o degustare.
Dificultate: redusa 

Timp de pregatire: 15 min.
Ingrediente:

  • 1500 ml de vin rosu ( ori alb, in functie de preferinte); 
  • 500 ml de apa minerala carbogazoasa; 
  • 50 ml de Brandy; 
  • 2 lamai; 
  • 2 portocale; 
  • 3 piersici; 
  • 1 mar; 
  • 50 gr de zahar; 
  • 1 teaca de vanilie; 
  • 1 bat de scortisoara; 
  • cateva cuburi de gheata.

Cum se face Sangria:
Spala bine merele si piersicile si curatale de coaja, taiele cuburi si pune-le intr-un castron impreuna cu o lingura de zahar si cu Brandy-ul.

Lasa fructele asa o ora sa imbine aromele si, intre timp, spala bine portocalele si lamaile, taie-le felii subtiri si pune-le intr-un castron maricel, adauga vanilia, scortisoara, apa minerala si vinul si lasa sa traga aromele timp de o ora.

Dupa acest timp scoate vanilia si scortisoara, adauga merele si piersicile, amesteca si da la rece pentru doua ore. 

Dupa cele doua ore de frigider, muta o parte din cantitatea de Sangria intr-o carafa si serveste in pahare cu picior cu cateva cuburi de gheata.

Like