Bauturi

Cum sa fac granita de lamaie

Zaduful nu ne da deloc pace facandu-ne astfel sa ne gandim la o bautura racoritoare cum ar fi granita de lamaie.
In acest articol echipa eCumsa iti spune o modalitate de a-ti reimprospata cerul gurii in timpul unei lungi dupa-amiezi de vara ori dupa cina. Cum? Simplu, cu o delicioasa granita de lamaie. Prepararea acesteia este extrem de usoara si necesita putine ingrediente. 

Ingrediente pentru granita de lamaie: 
  1. 4 lamai; 
  2. 1 l de apa; 
  3. 150 gr de zahar.
Cum se face granita de lamaie:

   Alege lamaile cu grija, de preferat sa fie biologice, tari si cu mult suc, cu coaja subtire fara imperfectiuni.
   Spala apoi lamaile, folosind bicarbonat de sodiu pentru a curata toate impuritatile. Cu un cutit bine ascutit curata lamaile de coaja si pune-o deoparte ( o poti adauga in blender pentru o granita mai parfumata sau o poti folosi la diferite prajituri sau placinte). Stoarce lamaile astfel incat sa obtii o suficienta cantitate de suc. 
   Pune apa si zaharul intr-o oala pe foc amestecand continuu astfel incat sa obtii un sirop. Toarna sucul de lamaie peste sirop si lasa-l la racit, la temperatura camerei, pentru cel putin o ora. La racirea completata toarna lichidul intr-o sticla cu dop/ borcan si pune-o in congelator, verificand din cand in cand ca lichidul sa nu fie complet congelat.
   Dupa cateva ore toarna lichidul din sticla in blender, marunteste-l, pune-l din nou in borcan/ sticla si pastreaza-l la congelator. 
   Daca preferi poti prepara granita si fara blender, insa, in acest caz, trebuie sa agiti de multe ori continutul borcanului/ sticlei astfel incat sa nu se congeleze intr-o singura bucata. In orice caz vei obtine o excelenta granita de lamaie; un paradis pentru cerul gurii.

Like