Turism si calatorii

Cum sa evit pierderea bagajelor

Echipe eCumSa iti da cateva sfaturi despre cum sa eviti pierderea bagajelor atunci cand pleci intr-o calatorie.
Verificarea bagajelor la check-in este foarte importanta. Chiar daca ai ales sa calatoresti cu o companie aeriana de incredere exista tot timpul posibilitatea de a-ti pierde bagajele. Sfaturile noastre sunt intentionate sa te ajute sa previi acest lucru.

 Cum sa evit pierderea bagajelor:

  1. Lipeste pe bagajele tale placute plastificate cu numele, prenumele, adresa si numarul tau de telefon. Daca ai deja valize pe care le-ai folosit in calatoriile anterioare asigura-te ca datele de pe placute sunt actualizate.
  2. Pune cate o placuta pe fiecare bagaj.
  3. Scrie datele tale ( nume, prenume, adresa si numar de telefon) pe toate obiectele de o anumita valoare pe care intentionezi sa le iei cu tine in avion ( de exemplu: aparat de fotografiat digital, camera video, etc.) astfel, daca le uiti la bord, ai mari sanse sa le primesti inapoi.
  4. Lasa o copie a itinerariului tau in interiorul valizei.
  5. Pastreaza chitanta care ti se ofera la check-in referitoare la bagajele tale; astfel daca valizele tale vor rezulta pierdute chitanta va putea fi folosita ca dovada a imbarcarii.
  6. Controleaza ca chitanta oferita la check-in sa contina sigla aeroportului de destinatie finala si numarul exact al bagajelor tale de cala.
  7. In momentul asteptarii bagajelor, daca valiza ta nu este pe banda rulanta, adreseaza-te imediat unui responsabil pentru a vedea daca, din intamplare, bagajul tau a ajuns cu zborul precedent.
  8. Daca bagajele tale inca nu sunt la aeroport solicita informatii cu privire la ce poti face. In general se completeaza un formular cu datele personale. Unele companii aeriene ofera obiecte cum ar fi peria si pasta de dinti care pot fi utile in astfel de circumstante.
 Recomandari:

 Este recomandat sa-ti personalizezi bagajele intr-un fel mai ales daca modelul valizelor tale este unul destul de comun. Chiar si o simpla fundita sau ceva atasat la manerul acestora va face ca bagajele tale sa fie unice evitand astfel ca cineva sa le confunde.
 Pune-ti cel putin un rand de haine in bagajul de mana!
 
 Calatorie placuta!

Like