Masini si Motociclete

Cum sa incarc bateria masinii

Se intampla adesea; este inutil sa negi.. uiti pozitiile aprinse toata noaptea, asculti radio-ul cu prietenii pentru mai multe ore sau uiti orice alt dispozitiv electric aprins in timp ce masina este oprita; in astfel de cazuri exista o singura consecinta si anume: bateria masinii s-a descarcat! In acest caz, trebuie sa o reincarci insa nu toata lumea stie cum sa procedeze in acest moment. Asadar, in acest articol, echipa eCumSa iti explica, pas cu pas, cum sa faci sa incarci bateria masinii:
  1. In primul rand este bine de precizat ca masina trebuie sa fie pusa intr-o zona lipsita de orice fel de pericol. 
  2. Inainte de a incepe, asigura-te ca motorul este oprit si frana de mana trasa. 
  3. Daca nu ai posibilitatea de a chema pe cineva in ajutor si daca ai un incarcator, conecteaza, pur si simplu, instrumentul la baterie si porneste-l pentru a incepe incarcarea. 
  4. Este necesar sa conectezi cablurile de incarcare ale bateriei asigurandu-te ca plusul este legat de plus iar minus de minus fara ca acestea sa se incruciseze intre ele cand incarcatorul este pornit; evitand astfel ca bateria sa-ti explodeze. 
  5. Ultima posibilitate este aceea de a conecta cablurile, nu la un incarcator, ci la bateria unui alt autoturism. 
  6. Daca solutiile de mai sus nu te satisfac in totalitate sau ai indoieli si crezi ca este momentul s-o schimbi, atunci, desigur, ai posibilitatea de a cumpara un nou acumulator. 
Indiferent de solutia aleasa este timpul de plecare!

Like