Cunostinte generale

Cum conservam fructele taiate - sfaturi utile

Cum_conservam_fructele_taiate_-_sfaturi_utile
Ca preparam o tarta sau o prajitura, o salata de fructe sau ca le consumam ca atare avem nevoie de fructe proaspete taiate care sa arate impecabil, insa odata taiate fructele se oxideaza iar intrebarea este: cum conservam proaspete fructele taiate si cum le mentinem culoarea naturala? In continuare echipa eCumsa te sfatuieste cum se evita oxidarea fructelor proaspete taiate si cum se conserva acestea.
Pentru a pastra culoarea naturala a fructelor taiate avem nevoie de un vas/ caserola medie, suc proaspat de lamaie, apa si o punga de plastic ziplock pentru conservarea alimentelor.
Cum conservam proaspete fructele taiate:
Punem o lingura de suc de lamaie si o cana de apa intr-un bol mediu de sticla, castron sau caserola adaugam apoi fructele taiate si le lasam 4-5 minute. Pentru a evita oxidarea anumitor parti ale fructelor suprafata acestora trebuie sa fie acoperita in totalitate de apa si suc de lamaie. Dupa ce au trecut cele 4-5 minute strecuram usor fructele pentru a elimina excesul de apa si suc de lamaie apoi punem fructele in punga de plastic cu fermoar ( ziplock).
Inainte de a inchide ermetic punga ziplock ne asiguram ca am scos tot aerul din ea. Punem punga cu fructele taiate in frigider la o temperatura cuprinsa intre 0 si 10 grade Celsius si retinem ca fructele astfel conservate trebuiesc consumate in termen de maximum 3 zile.

Like