Computer & Internet

Cum se face un blog gratuit - varianta blogger

Cum_se_face_un_blog_gratuit_-_varianta_blogger

Pentru a crea un blog gratuit BlogSpot trebuie doar sa ai cont pe Google pe care-l poti face simplu si rapid. Daca nu ai cont pe Google si nu sti cum sa-l faci click aici pentru a afla cum sa faci contul. Un cont Google iti ofera accesul la o multime de instrumente puse la dispozitie de motorul de cautare, cum ar fi Google Reader ( necesar oricarui blogger) sau GMail ( o casuta postala de 6 Gb). In continuare, in acest mic ghid virtual, echipa eCumSa iti da cateva sfaturi utile despre cum se face un blog gatuit cu Blogger.

create_blog

Dupa ce ti-ai facut cont pe Google, introdu datele de acces ale contului tau de Google, in dreapta, sus, acceseaza www.blogger.com si da click pe " Creeaza blog acum".

Cum_se_face_un_blog_gratuit_-_varianta_blogger1

In fereastra care s-a deschis trebuie sa introduci datele tale si numele cu care vrei sa te semnezi pe blog, apoi click pe "Continua". In a doua faza trebuie sa alegi titlul si adresa URL a blogului tau.

create-blogspot2

Va trebui sa introduci si cuvantul antispam ("word verification" din fotografie) pentru a confirma ca operatia este efectuata de o persoana si nu de un computer; cand ai terminat de completat da click pe "Continua". 

In a treia faza de creare a blogului gratuit poti alege modelul blogului tau: modelul iti arata interfata  blogului tau odata publicat. Va fi deci creat un nou blog pe Blogger si rezervat spatiul tau pe BlogSpot.

Blogul tau va fi visualizat la adresa URL aleasa, dupa publicarea primului post. Pentru a gestiona blogul tocmai creat da click pe "Incepe". Acum poti scrie, edita si posta articole pe blogul tau.

Like