Arta

Cum se face bratara prieteniei

Cum_se_face_bratara_prieteniei

Cum se face bratara prieteniei? Poti realiza aceasta bratara de bumbac pentru tine, pentru cea mai buna prietena sau prieten ori pentru parinti. Bratara prieteniei este usor de facut insa necesita un pic de atentie si de concentrare. In acest mic ghid virtual echipa eCumSa iti explica ilustrat cum se face bratara prieteniei.

  Bratara prieteniei este o idee originala de cadou, usor de realizat care se poate face oriunde, chiar si in masina si care dezvolta creativitatea si concentrarea persoanei care o face; este deci indicata atat pentru cei mici cat si pentru cei mari. Pentru a face bratara prieteniei ai nevoie de fire de bumbac ( pentru crosetat) de diferite culori, un ac de siguranta sau scoci si foarfece. 

Cum se face bratara prieteniei:

  Taie 3,5 sau 6 fire de bumbac de circa 80 de centimetri lungime. Dificultatea este proportionala cu numarul de fire utilizate; pentru copii mici este recomandat sa inceapa cu 3 fire. Bratara prieteniei va fimai mica dar mai rapida de facut; pentru o bratara din 3 fire este suficient un fir de 60 de centimetri. 

  Innoada toate firele impreuna fara a strange prea tare, lasand cam 2 centimetri de fir inainte de nod. 

  Lipeste firele cu scoci din punctul in care ai facut nodul si fixeaza-le de un suport fix sau le poti fixa si cu un ac de siguranta.

 prietenie1

    Innoada firul 1 cu 2 dupa cum este ilustrat in desen. 

prietenie2

Innoada apoi firul 1 cu 3. 

prietenie3

Repeta operatiunea cu fiecare dintre fire; in acest moment firul 1 devine ultimul fir. Incepe intotdeauna cu firul care este in partea stanga. prietenie4

  Cand bratara prieteniei este destul de lunga incat sa-ti cuprinda pulsul, desfa nodul initial si leaga-ti bratara in jurul incheieturii mainii punandu-ti o dorinta. Se spune
ca dorinta se va implini atunci cand bratara se va deznoda singura. 


Like