Arta

Cum sa curat aurul si bijuteriile din aur

bracciale_oro

Cu trecerea timpului aurul si bijuteriile din aur isi pierd stralucirea, se murdaresc in contact cu pielea si cu transpiratia. Asadar necesita o curatare regulata si, pentru a nu merge de fiecare data la un bijutier, echipa eCumSa iti vine in ajutor cu acest articol in care te invata cum sa cureti aurul si bijuteriile din aur la tine acasa.

Cum se curata aurul si bijuteriile din aur

  • Introdu bijuteriile din aur pe care vrei sa le cureti intr-un ibric de inox plin cu apa, pune ibricul pe foc, lasa apa sa fiarba cam 10 minute si stinge focul. Acum pune cateva picaturi de detergent lichid degresant pe care, in mod normal, il folosesti la spalarea vaselor si lasa bijuteriile din aur la inmuiat timp de o ora. 
  • Ia aurul din ibric si, cu o periuta de dinti cu peri medii, elimina eventualele depositari de mizerie ramase pe gravuri ori in verigiile lantisoarelor. 
  • Pentru uscarea aurului si a bijuteriilor din aur se foloseste o cutie cu putin rumegus ( se usuca la perfectie) si, in final da-i luciu cu un disc demachiant de bumbac umezit in alcool denaturat ( spirt); sterge bijuteriile cu acest disc de bumbac, rezultatul va fi imediat iar bijuteriile tale vor avea di nou un aspect stralucitor.

Like