Animale

Sfaturi utile despre cum se alege un catelus

Cum_se_alege_si_se_ingrijeste_un_catelus

Vrei sa iti iei un catelus, dar nu esti inca decisa in ceea ce priveste sexul si nu sti bine cum sa te porti la inceput? In acest mic ghid virtual echipa eCumSa iti da cateva sfaturi utile despre cum se alege un catelus in functie de spatiul si de timpul tau.

   In primul rand hotaraste-te asupra sexului catelusului tau: masculii sunt, cu siguranta, mai greu de dresat, cresc mai mari decat femelele, aproape intotdeauna, si tin la teritoriul lor, caracteristica ce duce, de cele mai multe ori, la urinarea frecventa pentru a marca teritoriul. Masculii sunt deseori in cautare de femele, deci, sunt mai distanti, in timp ce pentru femele este valabil doar de doua ori pe an, cand sunt in calduri. 

   In ceea ce priveste sterilizarea, la mascul este mai simplu intrucat este mai rapida si se executa la exterior, pe cand la femela este un proces mai complicat care implica mai mult timp de recuperare pentru animal. 

   Un alt sfat util de urmat este, in cazul in care vrei un catelus de companie, este recomandat sa-l iei de la o persoana care creste cateii in casa: animalul va fi mult mai comunicativ odata trecuta perioada de socializare. 

   Odata adus acasa catelusul va fi imediat fericit pentru noua familie si pentru noul spatiu, dar noaptea ar putea simti lipsa mamei: asa ca joaca-te mult cu el seara astfel incat sa-l obosesti si sa doarma bine. Mentine o relatie adecvata insa evita sa-l rasfeti prea mult intrucat situatia s-ar putea inrautati cand vei pleca de acasa la scoala/ munca sau in concediu si s-ar putea repeta in viitor. Deci, nu-l obisnui imediat sa doarma in camera cu tine, mai ales daca este o rasa care devine foarte mare. 

   De obicei catelusii au nevoie sa fie scosi afara dimineata, imediat ce te-ai trezit, dupa mese si seara, dar, daca se intampla sa murdareasca in casa, ai rabdare la inceput si incearca sa fii punctuala in ceea ce priveste iesirile cu catelusul.

eCumSaTIPS
Atentie la talia catelusului!
Evita sa iti iei un catel de talie mare daca nu ai suficient spatiu caci primul care va suferi va fi el!

Like