Animale

Cum sa spalam corect cainele

Cum_sa_spalam_corect_cainele

Cainele tau are nevoie de o baie? Blana sa este prafuita si are un miros urat? Urmeaza acest mic ghid virtual propus de echipa eCumSa si afla cum se spala corect cainele.

  Inainte de toate iti recomandam sa eviti sa speli cainele in cada caci este neigienic iar acesta o va zgaria. De preferat este sa speli cainele intr-un mediu extern.  Ia un lighean sau o cadita de plastic ( marimea ei variaza in functie de cea a cainelui), o galeata, prosoape si sampon pentru caini. 

  Umple cadita de plastic cu apa calduta si baga cainele cu picioarele. Acum umezeste-i delicat toata blana corpului pentru ca acesta sa nu intre in panica si sa vrea sa plece. Toarna-i usor apa calduta pe spate cu galeata evitandu-i capul pe care-l vei spala ultimul. Pune sampon si spala bine blana cainelui; miscarea este aceeasi pe care o folosim sa ne spalam pe cap. Incetul cu incetul cuprinde tot corpul catelului facandu-l astfel sa se simta in siguranta. 

  Clateste treptat blana cainelui pentru a nu lasa reziduuri de sampon sau spuma si spala-i apoi capul facand mare atentie la ochii si gura acestuia. Dupa clatire, lasa cainele sa iasa din cadita, acesta se va scutura vehement deci, daca vrei sa eviti un dus, indeparteaza-te. 

  Usuca bine blana cainelui sau, daca este vreme frumoasa, lasa-l sa stea intr-o zona insorita, in caz contrar du-l in casa.

Like