Animale

Cum sa educ un catel sa nu faca nevoile in casa

Vrei sa-ti iei un catelus si-ti este teama ca-si va face nevoile in casa, pe covorul tau sau chiar pe papucii tai preferati?
 
Ei bine echipa eCumSa s-a gandit sa-ti explice, in acest articol, cum sa educi un catel sa nu faca nevoile in casa:
  1. Cum nimeni nu se naste invatat asa nici catelusul nu stie ca covorul tau nu este toaleta. El va trebui sa fie educat si dresat sa se tina pana cand este timpul pentru o plimbare afara sau in gradina.
  2. Urmareste comportamentul catelului afara in timp ce sa pregateste sa isi faca nevoiele, astfel incat sa poti detecta semnele de avertizare si a le intercepta in interior.
  3. Petrece cat mai timp posibil afara cand este vreme frumoasa; astfel catelusul tau sa poate dezvolta preferinta pentru a-si face nevoiele in aer liber. Il poti ajuta sa isi dezvolte o simpatie pentru suprafete cum ar fi pamantul si pietrisul daca il duci afara dupa ce mananca sau imediat ce se trezeste.
  4. Cand consideri ca a venit vremea mergi direct in zona predestinata si nu pleca pana cand catelul nu-si face nevoile.
  5. Scoate catelul afara oricand devine agitat in timpul noptii si asteapta pana cand isi face nevoile.
  6. Umple o cutiuta cu nisip si las-o pe timp de noapte, pentru a nu fi nevoita sa te trezesti la fiecare cateva ore pentru a-l duce afara. Daca doresti sa-l duci afara pune ceasul sa sune in caz ca dormi prea profund si nu observi cand catelul tau devine agitat.
  7. Scoate catelul la plimbare dimineata, la prima ora.
  8. Fii consecventa cu dresajul. Daca intampini probleme nu ezita sa consulti un dresor.
  9. Recompenseaza-ti ti catelul si lauda-l de fiecare data cand isi face nevoile afara.
  10. Nu uita ca pedepsele pentru nevoile facute in casa vor face ca patrupedul tau sa nu isi faca “treburile” cand esti prin zona (chiar si atunci cand esti in aer liber), dar nu il vor opri sa isi faca nevoile in interior cand nu esti prin zona. Daca prinzi catelul in fapt spune "NU" ferm si du-l afara. Evita sa-i transmiti catelului ca este gresit sa-si faca nevoile. Nu il baga cu nasul in mizerie si nu il lovi cu ziarul.

Like