Parinti

Cum sa pregatesc copilul de scoala

Revenirea la scoala poate fi pe cat de interesanta pe atat de infricosatoare pentru multi elevi. Pentru parinti aceasta inseamna cumpararea rechizitelor scolare, inregistrarea si imunizarea copilului. Daca esti organizata pentru un astfel de moment important al anului intregul proces va fi mai usor si mai putin stresant.
In acest articol echipa eCumSa iti prezinta cateva sugestii de organizare despre cum sa-ti pregatesti copilul de scoala pe care le poti pune in practica pentru a incepe anul scolar cat mai bine posibil.
 1. Intocmirea unui calendar de familie: daca esti pregatita, momentul intoarcerii la scoala va fi fara stres. Poti face acest lucru prin crearea unui calendar de familie, alcatuiste o buna documentatie, creaza un plan de rezerva pentru situatiile de urgenta, cand scoala s-a terminat, facand progamari la dentist si medic si fa-ti rezerve cu medicamente si consumabile pentru copii. Calendarul de familie te ajuta sa eviti programarile in ultima clipa si sa tii pasul cu programul fiecaruia; este de mare ajutor atunci cand trebuie sa vezi rapid unde trebuie sa fie fiecare copil. Poti, de asemena, amana dentistul si medicul din timp daca este nevoie.
 2. Documentatia: adunarea documentatiei copilului tau necesara pentru scoala ajuta, de asemnea, la un inceput de an scolar lipsit de stres. De obicei scolile au nevoie atat de documentele de imunizare cat si de certificatul de nastere al micutului.
 3. Planul de rezerva: crearea unui plan de rezerva pentru situatiile cand nu poti ajunge la scoala este necesar. Ar trebui sa ai un adult de incredere in lista de contacte pentru astfel de situatii de urgenta.
 4. Medicatia: pastreaza medicamentele la indemana in cazul in care copilul tau vine acasa bolnav; astfel vei evita sa te opresti la farmacie cu micutul bolnav.
 5. Oganizarea: organizarea lucrurilor pentru scoala de care copilul tau are nevoie ( caiete, ghiozdan, cutia pentru mancare si biroul unde isi va face temele) este abolut necesara. Nu numai ca lui ii va fi mai usor sa gaseasca ceea ce are nevoie, dar daca are lucrurile organizate, il va ajuta sa aiba o zi de scoala mai putin stresanta.
 6. Cumpararea ghiozdanului: cand alegi un gheozdan, uita-te daca are buzunare si spatii de depozitare in care sa poti pune cele necesare in mod adecvat, asigura-te, de asemenea, ca este destul de incapator pentru cartile si caietele copilului tau.
 7. Opteaza pentru un penar incapator: Alege un penar in care copilul tau sa tina creioanele, guma de sters, ascutitoarea, lipiciul, lichidul corector, stiloul si pixurile; vei evita astfel ca micutul sa aiba carti murdare si rupte.
 8. Achizitionarea caietelor: unele scoli solicita anumit tip de caiete in timp ce altele te lasa sa le alegi.
 9. Depozitarea pranzului: cutia pentru mancare trebuie sa fie compacta si izolata. Un termos va pastra lichidele bine, asa ca nu ar strica sa iei in considerare cumpararea unuia pentru copilul tau.
 10. Organizarea biroului: zona in care copilul tau isi face temele trebuie sa fie bine organizata. Pastreaza creioane, o ascutitoare, hartie, lipici si lichid corector gata de folosire.
 11. Achizitionarea unui planificator de teme: unele scoli iti pun la dispozitie un planificator de teme in care copilul sa noteze temele pentru acasa pe tot parcusul zilei. Daca scoala pe care o frecventeaza copilul tau nu-ti pune la dispozitie astfel de planificator ar fi bine sa ai in vedere cumpararea unuia.

Like