Reparatii & Intretinere Casa

Cum sa protejam tevile de inghet

Cum_sa_protejam_tevile_de_inghet

Iarna, din cauza temperaturii scazute, este destul de usor ca tevile de apa sa inghete: pentru a le proteja poti interveni in diferite moduri, in functie de locul in care sunt situate, iar in cazul conductelor unei case de vacanta incearca sa golesti sistemul hidraulic. In continuare echipa eCumSa te sfatuieste cum sa protejezi tevile de inghet.

In cazul in care ai apometrele in cantina/subsol e dificil ca tevile sa inghete, dar daca le ai montate intr-un garaj neincalzit sau daca tragi apa direct din put si ai tevile afara incearca sa le protejezi construind in jurul lor o cutie de lemn captusita cu vata de sticla. 

   Inainte de o drastica scadere a temperaturii incearca sa golesti tevile externe ( este cazul tevilor si furtunurilor instalate in gradina folosite pentru udarea gazonului, a plantelor si a gradinii); daca instalatia a fost facuta in mod corespunzator ar trebui sa ai in casa un robinet de purja pe care sa-l folosesti pentru a goli conducta de apa de afara. 

   Poate fi de ajutor si desurubarea robinetului exterior, ungerea acestuia cu vaselina inainte de repunerea sa la loc si inchiderea conductei/ tevii cu un dop. 

   In cazul in care casa este nelocuita pe perioada iernii este recomandata golirea sistemului hidraulic prin inchiderea robinetului general situat, de obicei, sub apometre: daca vrei sa maresti viteza de golire, nu trebuie decat sa deschizi un robinet de la baie ori bucatarie, si sa lasi toata apa ramasa pe teava sa curga.  

   Daca se intampla ca apa sa inghete intr-un punct al tevii incearca sa aplici o carpa si un burete peste care sa torni, in mai multe reprize, apa fierbinte.

Like