Reparatii & Intretinere Casa

Cum se curata corect covorul

Cum_se_curata_corect_un_covor

Covoarele sunt indispensabile piese de mobilier care dau casei o atmosfera calduroasa si primitoare, dar, din pacate se murdaresc si se prafuiesc destul de repede si deci, trebuiesc curatate corect astfel incat fibrele lor sa nu fie afectate. Asadar, in acest articol, echipa eCumSa te sfatuieste cum sa cureti corect covorul astfel incat sa ramana curat cat mai mult timp.

Cum_se_curata_corect_un_covor1Din cand in cand este bine sa intorci covorul sau sa-i schimbi locul astfel incat sa nu se consume mai mult pe o singura parte. Pentru a indeparta praful, covorul trebuie curatat cu aspiratorul pe toata suprafata sa si spalat: ambele parti ale covorului trebuiesc sterse cu un burete imbibat intr-o solutie de apa calda si amoniac sau apa calda si otet ( nu mai mult de 2 linguri la litru de apa).

Covorul trebuie sters cu buretele in directia fibrei, deci se tamponeaza suprafata cu o carpa uscata pentru a absorbi apa in exces. Pentru a fi asezat pe podea covorul trebuie sa fie complet uscat.

Pentru a curata covorul in profunzime, in alternativa procedeului de mai sus, se poate imprastia bicarbonat de sodiu pe covor sau tarate, se lasa sa actioneze cateva ore dupa care se curata produsul cu aspiratorul. 

In caz de pete proaspete, cum ar fi urina animalelor domestice sau sucuri, se usuca imediat cu apa si otet sau apa si detergent neutru iar pentru petele de noroi este mai bine sa astepti ca acesta sa se usuce inainte de a-l curata cu peria.

Fii atenta sa nu utilizezi detergenti abrazivi si perii aspre cu peri prea tari caci ar putea deteriora covorul
Aminteste-ti! Covoarele persane nu trebuiesc batute si nici expuse la soare pentru a nu se deteriora sau decolora fibrele.

Like