Reparatii & Intretinere Casa

Cum se curata corect usile

Cum_se_curata_corect_usile

Daca vrei sa pastrezi in stare buna usile casei tale, trebuie sa le cureti in mod frecvent, cu atentie, in special in locurile unde acestea tind sa se murdareasca mai mult adica in zona din jurul manerului. In continuare echipa eCumSa te sfatuieste cum sa cureti corect usile casei tale.

Inainte de a spala usile trebuie sa le stergi de praf: sterge toata suprafata usii cu o carpa curata si o perie moale daca usa ta are santuri sau alte denivelari. Spala usile prin miscari de jos in sus, clateste-le in directia opusa ( adica de sus in jos) si usuca-le cu o carpa de piele sintetica de caprioara. 

Usile albe, cu timpul, tind sa capete o culoare inchisa iar pentru a le mentine albe trebuie sa le speli cu apa si bicarbonat. In schimb, usile din plastic trebuiesc curatate cu apa si sapun neutru, delicat: pentru a le da luciu sterge-le cu detergent de geamuri. Usile din metal se vor curata bine cu un amestec de apa cu bicarbonat si cateva picaturi de detergent de vase ( pentru a le degresa), iar usile din lemn trebuiesc spalate cu apa si amoniac ( 2 linguri de amoniac la 1 litru de apa) si pentru luciu se pune un pic de produs special pentru mobila sau ceara pentru parchet pe o carpa uscata cu care se va freaca usor usa. 

Truc: Aplica banda adeziva de hartie in jurul manerelor si a sistemelor de inchidere; astfel nu le vei murdari atunci cand vei lustrui usile. 

Daca usile casei tale sunt de calitate superioara, cum ar fi din lemn vechi, curata-le cu un burete imbibat cu apa distilata in care ai dizolvat anterior cateva felioare de sapun delicat ( marsiglia); pentru a evita urmele de sapun sau petele de apa, tamponeaza imediat suprafata usii cu o carpa uscata. Dupa ce ai spalat usile treci la curatarea manerelor si a sistemelor de inchidere: in functie de tipul de material, din alama, otel sau plastic, foloseste un detergent specific si da-le luciu cu o carpa moale.

Like