Reparatii & Intretinere Casa

Cum sa scap de furnicile din casa

Cum sa scap de furnicile din casa

De obicei primavara se intampla sa ne trezim cu oaspeti nedoriti peste noi, in casa, si anume furnicile. Furnicile cauta de mancare pe care sa o duca in furnicar si astfel dau buzna in casele ori gradinile noastre. Pentru a scapa de furnici echipa eCumSa s-a gandit sa-ti vina in ajutor cu acest articol in care te sfatuieste cum sa scapi de furnicile din casa si gradina ta.

Cum sa scap de furnicile din casa prin metode naturale

  1. Cel mai rapid mod de a elimina furnicile este acela de a folosi un insecticid. Poti pregati un insecticid din urzica. Fa o infuzie de urzica la care adauga, dupa 15 minute de fierbere, o lingurita de praf de ardei iute. 
  2. O alta metoda care alunga furnicile este spalatul podelei cu apa si lamaie. 
  3. Daca dupa primele doua metode nu vezi nici un rezultat creeaza o bariera din pudra de talc si acopera bine si gaurile prin care ies si intra furnicile. Mirosul de pudra acopera traseul furnicilor si le dezorienteaza. Incearca si vei vedea ca vei scapa de ele; nu uita ca trebui sa repui pudra intrucat, dupa ceva timp, isi pierde eficacitatea. 
  4. Alt remediu foarte eficient consista in individuarea coloniei si a caii de acces al furnicilor si astuparea acestora cu faina de malai pe care furnicile o vor manca, insa nefiind digerabila pentru ele, in scurt timp vor muri. 
  5. Daca ai arbori fructiferi si vezi ca furnicile se urca pe trunchiul pomilor pentru a strica fructele, poti incerca sa pui benzi adezive il jurul trunchiului fiecarui pom fructifer. Aceste benzi intrerup traseul lasat de furnici si impiedica urcarea acestora. 
Aceste mici trucuri evita folosirea insecticidelor, periculoase pentru noi si pentru mediul inconjurator. Cel mai bine este sa scapi de furnicile din casa ori gradina ta prin metode naturale care sunt foarte eficiente.

Bafta!

Like