Reparatii & Intretinere Casa

Cum se curata filtrul de la aerul conditionat


Odata cu venirea verii, multe persoane pornesc aparatele de aer conditionat pentru a face fata caldurii colpesitoare, insa te-ai intrebat vreodata cum se curata filtrul de la aerul conditionat?  
In acest articol echipa eCumSa iti explica cum sa cureti filtrul de la aparatul de aer conditionat rapid si sigur.
Te gandesti sa chemi pe cineva care sa te ajute deoarece nu ai chef sa te cateri pe scara?
Nu este o operatie foarte complexa; poti curata singur filtrul de la aparatul de aer conditionat, insa, pentru siguranta ta, este bine daca esti asistat de cineva. 
Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa te asiguri ca filtrul este doar murdar si ca nu necesita sa fie schimbat. Daca nu este defect sau, pur si simplu, uzat de timp, probabil ca are nevoie doar de o buna spalare. 
Cum sa curat filtrul de la aerul conditionat:
  1. Trage aparatul din priza. 
  2. Aproape toate aparatele de aer conditionat au un capac care poate fi frontal, lateral ori usor ascuns mai in spate. Daca mai ai instructiunile aparatului, inainte de a te urca pe scara, te sfatuim sa le citesti pentru a verifica pozitia capacului. Odata gasit, deschizandu-l vei observa o acumulare de praf. Aceste operatiuni nu trebuiesc efectuate de persoanele care sufera de astm, dar daca nu ai alta posibilitate atunci cumpara o masca de hartie pentru a evita sa respiri praful din filtru. Inlatura capacul pentru a putea scoate filtrul.
  3. Primul lucru de facut este sa aspiri praful din filtru cu un mini aspirator, insa, in cazul in care nu ai unul, atunci foloseste o carpa. Iti recomandam sa pui filtrul jos, asezat pe niste ziare vechi pentru a nu murdari.
  4. Scufunda filtrul in apa cu otet ori putin sapun neutru si lasa-l sa se inmoaie timp de cateva ore pentru a-l steriliza.
  5. Scoate-l si, daca ai folosit sapun, clateste-l cu grija.
  6. Indeparteaza apa in exces si, inainte de a-l monta, lasa-l sa se usuce afara, de preferat la soare.

Like