Despre casa

Cum se decoreaza masa de Paste

Cum se decoreaza masa de Paste

Se apropie sfanta sarbatoare a Pastelui, sarbatoare pentru care ne pregatim trupeste si sufleteste cu totii, mai ales noi, gospodinele, caci trebuie sa ne gandim la toate: de la delicioasele retete de Paste, la ouale colorate si la decorarea mesei; tocmai despre acest ultim aspect vom vorbi in acest mic ghid virtual. Asadar, drage gospodine, in continuare, echipa eCumsa va da cateva sfaturi utile despre cum se decoreaza masa de Paste.

Decorarea mesei de Paste este cea mai buna modalitate de a pune in evidenta bucatele noastre pentru ca gustul alimentelor incepe de la ochi: aspectul conteaza foarte mult.O masa frumos decorata face casa mai primitoare si mai calduroasa pentru oaspetii nostri.

Temele de inspiratie pentru a decora masa de Paste sunt, desigur, obiectele care simbolizeaza aceasta sfanta sarbatoare: in primul rand ouale colorate, lumanarile in forma de ou, iepurasii, mieluseii, puisorii dar si gainusile si clopoteii. O masa devine speciala chiar si cu doar cateva detalii, iar fara fata de masa nu este o piesa de decor obligatorie.

Idei despre cum se decoreaza masa de Paste? 

Cum se decoreaza masa de Paste2

 Alege o culoare dominanta si pune fata de masa cu servetele asortate, doua randuri de farfurii si flori de primavara de  aceeasi culoare, ca in imaginea de mai sus. 

 Decoreaza masa cu cateva cosulete cu oua vopsite puse langa fiecare farfurie. 

 Intinde in centrul mesei, pe toata lungimea acesteia, o fasie de panza alba sau colorata de-a lungul careia sa pui flori, oua  decorate, puisori si mielusei. 

   Serveste micul dejun de Paste cu oua fierte colorate puse pe suporturi adecvate in acelasi ton cu nuanta dominanta. 

  Poti,  de asemenea, renunta la fata de masa in favoarea servetelelor de bumbac; cate un servetel pentru fiecare invitat.  Pot fi  simple servetele de bumbac, albe, decorate cu un buchetel de flori proaspete ( zambile, ghiocei, toporasi,  branduse,  narcise, lalele, etc), cu un puisor de stofa si cu mici oua decorative, din hartie ori ciocolata sau il poti impacheta  in forma  de iepuras, click aici pentru a vedea cum se face. Insa, daca vrei ceva cu adevarat special, realizeaza un pom  decorativ de  Paste care, asemanator cu cel de Craciun, va da un iz de sarbatoare intregii case. 

 Pentru realizarea pomului de Paste ai  nevoie de cateva ramurele de piersic, o vaza inalta sau un ghiveci, cateva panglici  de satin si organza in culorile care  predomina decorul mesei tale, minimum 10 oua de hartie sau de polistiren decorate( pe care le poti cumpara din  papetarie), puisori, iepurasi, clopotei de stofa, hartie sau orice alt material preferi, oua de ciocolata mixta, saculeti din organza sau de celofan colorat in care sa incapa ouale de ciocolata.

Cum se decoreaza masa de Paste1

Cum se face pomul de Paste: 

  Pune ramurelele de piersic in vaza cu apa asezandu-le pe exteriorul intregii circumferinte al acesteia. Pe ramurile bine distribuite aseaza ouale de hartie si leaga-le, cu fundita, cu panglica din organza; adauga in acelasi mod mielusei, iepurasi sau/si puisori de stofa pe care ii fixezi in schimb cu panglica din satin. 

  Pune vaza cu pomul de Paste in centrul mesei sau pe o masuta alaturata mesei principale, important este sa fie la vedere. Completeaza decorul pomului de Paste cu saculetii din organza sau celofan in care ai pus cateva oua de ciocolata; in spatiile libere adauga panglici pe care sa le legi in fundite. 

  Poti face mai multi astfel de pomi de Paste folosind chiar si cate o singura ramurica de piersic pe care o decorezi si o asezi prin casa.

Cum se decoreaza masa de Paste3

eCumSaTIPS: De asemenea iti poti surprinde invitatii cu un cadou hand-made original: pregateste mici ramuri de piersic sau de lemn pe care leaga un ou decorat, o panglica si o felicitare; poti ambala ramurica astfel obtinuta intr-o punga de celofan de la florarie.

Paste fericit!

Like