Despre casa

Cum se mobileaza o garsoniera

Cum_se_mobileaza_o_garsoniera

De mai multi ani garsonierele sunt cele mai in voga locuinte pentru tineri sau persoane singure: un spatiu mic cu chiria si intretinerea mai ieftina, care se curata repede si este usor de mobilat mai ales pentru faptul ca ofera mai multe posibilitati de a rearanja mobila. Un astfel de spatiu mic, mobilat corespunzator si intim, se poate transforma intr-o adevarata oaza de relax, insa daca nu esti sigura de alegerile tale poti contacta un arhitect sau un decorator de interioare, dar daca urmezi aceste simple sfaturi utile oferite de echipa eCumsa despre cum se mobileaza o garsoniera cu siguranta te vei descurca de minune s-o mobilezi si singura.

Cum sa mobilez o garsoniera:
   Sa locuiesti intr-un singur spatiu mai mult timp poate deveni plictisitor trebuie deci sa urmezi unele trucuri cum ar fi: nu aranja mobilierul in unghi drept pe perete ci usor in diagonala astfel va fi mai interesant si vei creea spatii neprevazute. Aseaza dulapul pe un singur perete si concentreaza ustensilele de bucatarie si aparatele electrodomestice intr-o singura parte; zona de lucru si sufrageria pot ocupa centrul incaperii. 

   Creeaza denivelari pentru a intrerupe uniformitatea spatiului si pentru a crea iluzia unui mediu secvential: de exemplu daca tavanul este suficient de inalt pentru a permite, poti construi un pod, un fel de mansarda, pe care sa-l folosesti ca dormitor sau ca zona de oaspeti sau poti crea o suprafata mai inalta accesibila prin cateva trepte  ori construieste un perete din rigips pentru a separa bucataria de zona de noapte. Evident siguranta este un element esential asa ca trebuie sa te adresezi unui profesionist daca intentionezi sa faci astfel de lucrari. 

   Garsoniera ta va fi relaxanta daca vei respecta un sistem organizat, riguros si echilibrat din punctul de vedere al stilului si culorii; opteaza pentru un stil unic si evita sa folosesti mai multe culori diferite, mizeaza pe culori de tonalitati neutre si pale. In cazul in care chiar nu vrei sa renunti la o culoare aprinsa, foloseste-o doar pe un singur perete si asorteaz-o in motive decorative cu pernute, vaze sau alte piese decorative ( lumari, veioze, etc). 

   Garsoniera ta va parea mai spatioasa daca o vei mobila cu piese de mobilier de mici dimensiuni: aceasta este doar o iluzie optica ce va evita sa te faca sa simti sentimentul de opresiune. Un alt truc optic este acela de a amplasa oglinzi in puncte strategice cum ar fi in partea mai inalta a colturilor pentru a evita un excesiv conctat viziv; oglinzile fac incaperea sa para mai spatioasa si iti ofera mai multa lumina.

Like