Despre casa

Cum sa mobilez baia

cum sa mobilez baia
 Te gandesti cum sa-ti mobilezi baia dar nu ai nici cea mai mica idee de unde, cu ce si cum sa incepi? Echipa eCumSa iti vine in ajutor cu acest articol in care iti da cateva sugestii despre cum sa mobilezi baia pe care le poti urma cu incredere.
   Baia poate fi privita ca o lume aparte fata de restul casei; este locul in care fiecare dintre noi isi ia putin timp pentru propria persoana, pentru a se ingriji dar si pentru a se ascunde de ochii lumii.
   Tocmai din acest motiv baia ar trebui sa fie o camera cat mai confortabila cu putinta si perfect capabila sa indeplineasca toate nevoile intregii familii. Aceasta ar trebui sa fie un loc care sa ne reflecte personalitatea si, totodata, un mediu extrem de functional cu tot ceea ce avem nevoie la indemana in care totul sa para facut pentru relaxarea si bunastarea noastra. 
   Alegerea mobilierului care urmeaza sa fie luat intr-o baie este simpla. Baia trebuie sa fie in concordanta cu restul casei si, deci, stilul acestei incaperi trebuie sa fie stilul ales pentru restul casei, insa mobilierul de baie nu trebuie fie ales doar pe baza unui stil de mobilier. Opteaza pentru solutii care reusesc sa optimizeze spatiul cat mai bine, cu spatii de depozitare si puncte de sprijin pentru toate produsele cosmetice. 
   In casele in care exista copii mici trebuie sa te gandesti la ei si la distractia lor atunci cand mobilezi baia introducand astfel in incapere accesorii care sa faca aceasta camera vesela si distractiva. O simpla perdea de dus colorata, plina de desene si de modele poate fi mai mult decat suficient pentru a "rupe" un zambet chiar si copiilor care sunt mai reticenti sa intre la dus, ori, de asemenea, poti opta pentru diferite covorase, prosoape si halate de baie amuzante, cu forme cat mai ciudate menite sa atraga atentia copiilor. 
   In schimb, in casele in care locuiesc si persoane mai in  varsta ori cu handicap, trebuie sa te gandesti, in primul rand, la siguranta si la confortul acestora. Baia trebuie dotata si utilata pentru ei cu diverse manere de sustinere si puncte de sprijin, dar trebuie, in continuare, mobilata cu gust astfel incat sa poata satisface nevoile intregii familii. Pentru podeaua din baie poti alege de la ceramica, la mocheta, granit, marmura si lemn; acestea fiind tratate astfel incat sa nu sufere deformari din cauza vaporilor. 
   Cu ajutorul solutiilor de ultima ora, baia poate fi tansformata intr-un adevarat colt de relax absolut. Poti, de asemenea, sa introduci in baie cazi si cabine de dus cu functie de hidromasaj, aromaterapie si terapie prin culoare ( cromoterapie). 
   Este, de asemenea, foarte important sa creezi o corecta iluminare; acesta trebuie sa nu fie foarte puternica atunci cand se doreste o atmosfera romantica, senzuala si sobra, dar trebuie sa fie puternica si difuza uniform atunci cand se desfasoara activitati cum ar fi machiaj, ras ori epilare. Un corp de iluminat principal care sa creeze lumina perfecta insotit de lampi secundare care sa o integreze si uniformizeze este cea mai buna alegere pentru a obtine toate atmosferele dorite in baie; camera destinata bunastarii si relaxului nostru.

Like