Propria afacere

Cum sa: motive incepere afacere proprie

Inceperea unei afaceri poate prezenta o serie de provocari aparent imposibil de rezolvat si riscuri infricosatoare

Dar exista multe beneficii foarte importante pentru un proprietar de afacere. Desi ofera o libertate ca nu ar fi niciodata posibila atunci cand lucrezi pentru altcineva, sa ai propria afacere nu este chiar pentru toata lumea.

In momentul in care lucrezi pentru angajator, eventualul castig este in general limitat in functie de structura salariala. Dar, ca proprietar de afacere, ai teoretic un potential nelimitat de castig. Venitul tau devine direct proportional cu cantitatea de munca si creativitatea de care dispui si esti capabil sa o investesti in promovarea si dezvoltarea noului tau produs, serviciu sau idee. Este adevarat, nu toate afacerile mici vor sfarsi prin a fi profitabile – acesta este un risc pe care toti antreprenorii trebuie sa il ia – dar daca esti instare sa iti faci afacerea sa mearga, niciodata nu vei mai fi limitat la un salariu stabilit de angajator.

In vremuri de recesiune economica, cand rata somajului tinde sa creasca, sa ai propria afacere iti ofera un confort extraordinar. Desi ca proprietar de afacere trebuie sa iti faci griji la fel ca toata lumea si sa ai in vedere suisurile si coborasurile economiei la fel ca toata lumea, nu va trebui sa iti faci griji ca ai putea sa fi concediat sau disponibilizat.

Ca proprietar de afacere, te poti bucura de grad mai mare de libertate pentru planificare decat ar fi posibil daca ai lucra pentru altcineva. Daca este nevoie iti poti petrece timpul avand grija de responsabilitatile personale in timpul zilei. Poti lucra pana seara tarziu in confortul propriei locuinte, si chiar sa te trezesti mai tarziu. Practic, iti faci singur programul, si vei putea lucra – in mare parte – cand vrei tu.

Ca proprietar de afacere, esti imun la stresul si politica de birou, deoarece te afli la conducere. Nu mai este nevoie sa iti depasesti colegi sau sa iti duci cu vorba superiorii. Fara aceste preocupari esti liber sa acorzi o mai buna atentie cresterii si imbunatatirii produsului sau serviciului oferit de tine.

Like