Economii si Cheltuieli

Cum sa aleg banca la care fac credit

Cand vine vorba de alegerea bancii la care faceti un credit, probabil ca majoritatea folosesc ca drept criteriu cat de aproape este banca de casa, cum va trateaza funcionarii sau chiar usurinta cu care puteti lua un credit.

Aceste criterii sunt de foarte multe ori valabile, dar cand vine vorba de un credit mai mare, ar trebui sa depuneti putin efort si sa cercetati putin piata inainte de a semna cu prima banca. Ar trebui sa puneti in balanta si sa evaluati daca timpul necesar alegerii valoreaza mai putin decat economia pe care ati putea sa o faceti alegand corect banca, iar daca si numai daca timpul valoreaza mai putin puteti incepe sa cautati si sa alegeti banca cu care sa faceti creditul. In caz contrar cel mai simplu este sa folositi banca la care vi se trimite salariul.

Daca totusi hotarati sa cercetati si nu sa va duceti la banca din colt, sunt cativa pasi pe care nu ar trebui sa ii sariti:

• Alegeti patru – cinci banci, nu conteaza criteriul dupa care le alegeti;
• Informati-va despre fiecare banca in parte, ce conditii pun la tipul de imprumut pe care vreti sa il faceti;
• Verifica metoda prin care se calculeaza dobanda si comisioanele. Daca se poate nu ar strica sa ii cereti funcionarului sa va faca o simulare;
• Puneti in balanta ce este important pentru dumneavostra, pentru ca s-ar putea la un moment dat pentru o suma mai mare sa nu mai conteze atat de mult amabilitatea funcionarilor, daca dobanda fata de banca cu funcionarii mai amabili este semnificativ mai mica.

Nu exista o reteta perfecta pentru a alege banca cu care sa faceti credit deoarece pentru fiecare persoana este important alt ceva; pentru unii timpul in care se aproba imprumutul primeaza iar pentru altii doar dobanda conteaza.

Indiferent de banca sau criteriul dupa care alegeti unde sa faceti creditul cititi contractul de 2 ori inainte de a semna si nu ar strica sa lasati sa treaca o zi intre cele “2 lecturi”.

Like