Cariera

Cum sa fac o scrisoare de intentie

Cum sa fac o scrisoare de intentie

Te-ai hotarat sa te angajezi? Dupa ce ti-ai pregatit Cv-ul trebuie sa faci scrisoarea de intentie deoarece Cv-ul trebuie intotdeauna trimis ( atat prin email cat si prin posta) impreuna cu scrisoarea de intentie/ prezentare. Nu sti cum sa faci scrisoarea de prezentare si ce sa scrii in aceasta? Echipa eCumSa iti vine in ajutor cu acest articol in care te sfatuieste cum sa faci o scrisoare de intentie si ce sa scrii in scrisoarea ta de prezentare.

Cum sa fac o scrisoare de intentie:


Scrisoarea de intentie trebuie sa fie scurta, politicoasa, clara si concisa ( nu trebuie sa fie mai lunga de o jumatate de pagina) si trebuie sa contina:

  • data si semnatura;
  • destinatarul, este mai bine daca sti numele managerului de personal, in caz contrar, te adresezi figurei de referiment ( Managerului de personal, responsabilului zonei de referinta, etc);
  • munca/ pozitia la care aspiri subliniind, in special, motivele;
  • abilitatile detinute, de exemplu: capacitatea de a lucra in echipa, leadership, abilitati organizatorice care se achizitioneaza prin sport sau prin roluri de conducere in cadrul organizatiilor, abilitatea de a fi independent, curios si usor de adaptat achizitionata prin experiente lungi sau originale in afara casei ori in strainatate;
  • daca aspiri sa lucrezi in sectorul tertiar, scrie si adresa profilului tau de pe LinkedIn;
  • autorizarea prelucrarii datelor cu caracter personal in conformitate cu legea.  
Chiar si creativitatea poate iesi la suprafata din experientele de viata, insa atentie sa nu fi prea creativ ori original; poti fi astfel doar in cazul in care ai de-a face cu angajatori neconventionali cum ar fi cei din domeniul cartilor de benzi desenate.

Like