Mancare

Cum se face painea acasa - reteta paine de casa

Cum se face paine acasa - reteta paine de casa10

In acest mic ghid virtual echipa eCumSa propune o reteta de paine de casa ideala pentru persoanele cu putina experienta in bucatarie si putin timp la dispozitie si te sfatuieste cum sa faci paine acasa.

Ingrediente pentru paine de casa:

  • 380 gr de faina; 
  • 225 gr de apa calduta; 
  • 9 gr de drojdie uscata; 
  • 9 gr de sare; 
  • 5 gr de zahar.

Cum sa fac painea acasa:
   Intr-un castron amesteca zaharul, drojdia uscata si jumatate din cantitatea de faina. Mestecand cu o mana adauga apa calduta, sarea si, putin cate putin, cantitatea de faina ramasa. Cand coca se dezlipeste de marginile castronului, pune-o pe masa de lucru presarata cu faina cu framanta-o pentru cam 8 minute.

{gallery}retetapaine{/gallery} 

   Pune aluatul de paine la dospit, intr-un contenitor, acopera-l si pune-l intr-un loc cald ferit de curent ( circa 30 de grade), in cuptorul stins al aragazului de exemplu. Lasa-l la dospit 15-20 de minute. 

{gallery}retetapaine1{/gallery}

   Apasa aluatul si da-i forma rotunda iar cu un cutit bine ascutit si cu lama uda fa-i o incizie profunda de 1 cm in forma de cruce. Se aseaza aluatul de paine intr-o tava cu hartie de copt si se da la cuptorul neincalzit in prealabil cu oala micuta de apa calda. Painea se coace 45 de minute la temperatura de 200 de grade. 
   Pofta buna!

Like